Silnie skoncentrowany naturalny ekstrakt 20:1 z pestek owocu Irvingia Gabonensis.
AFRICAN MANGO (Irvingia gabonensis) - to afrykańskie drzewo, którego owoce przypominają mango zarówno pod względem smaku jak i wyglądu. Istnieją liczne odmiany tego szlachetnego owocu, jednak aktywny ekstrakt otrzymuje się z nasion afrykańskiego mango, zwanego również dzikim mango rosnącego w deszczowych lasach Zachodniej Afryki.
ALOES ZWYCZAJNY (Aloe vera) - ekstrakt z aloesu barbadoskiego niezwykle bogaty w wartościowe składniki odżywcze. Zawiera on ponad 200 substancji odżywczych – 20 minerałów np. wapno, magnez, cynk, selen, chrom, 18 aminokwasów, 12 witamin, takich jak A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E i K oraz błonnik, enzymy i sterole. Jedną z głównych korzyści ze spożywania aloesu jest wspomaganie i oczyszczanie układu trawiennego.
Skład | Jedna kapsułka | Dzienna porcja 2 kapsułki |
Mango afrykańskie (Irvingia gabonensis) - ekstrakt z pestek 20:1 | 300 mg | 600 mg |
Aloes zwyczajny (Aloe vera) - ekstrakt 4:1 | 20 mg | 40 mg |
(Równowartość 10:1) | (6.000 mg) | (12.000 mg) |
Producent: Biovitalic Sp. z o. o.
Suplement diety African Mango masa netto 28,8g. Opakowanie: 90 kapsułek.
Składniki: ekstrakt z pestek mango afrykańskiego (Irvingia gabonensis), ekstrakt z liści aloesu zwyczajnego (aloe vera), otoczka kapsułki - żelatyna.
ZALECANE SPOŻYCIE I PRZECHOWYWANIE
PRZECIWWSKAZANIA
1. Ogranicza apetyt i łaknienie na cukry
Wpływa na poziom i wrażliwość na leptynę, która odpowiada za poziom apetytu
2. Spalanie tkanki tłuszczowej
Usprawnia naturalny proces spalania tkanki tłuszczowej
3. Regulacja organizmu
Wpływa na procesy obniżania poziom złego cholesterolu(LDL-C) i cukru we krwi oraz podwyższania poziomu dobrego cholesterolu (HDL-C)
4. Wspomaga metabolizm
Wpływa na poziom hormonu adiponektyny, która wpływa na szereg procesów metabolicznych, szczególnie przemianę glukozy i kwasów tłuszczowych w wątrobie i mięśniach
5. Pomaga pozbyć się cellulitu oraz tłuszczu w okolicach talii
Zawiera polifenole, które zmniejszają ryzyko gromadzenia się nowych złogów tłuszczu, przez co organizm jest zmuszony sięgnąć po wcześniej zgromadzone zapasy
6. Pełne substancji odżywczych
Występują w nim cenne witaminy i substancje odżywcze np. witaminy C, E, B6, K czy kwasy Omega 3, 6 i 9
7. Antyoksydant
Naturalny skład ekstraktu zawiera przeciwutleniacze
8. Zapewnia uczucie sytości / Zmniejsza uczucie głodu
Jest bogate w błonnik, dzięki któremu nie odczuwamy głodu
Wkrótce!
1. Czym jest african mango?
African mango powstał na bazie pełnego witamin i minerałów oraz związków roślinnych afrykańskiego mango. Najbardziej aktywnym składnikiem owocu jest właśnie wyciąg z nasion. Badania wykazują, że ten wartościowy składnik wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej i bardzo korzystnie wpływa na naszą gospodarkę hormonalną. African mango zawiera również duże ilości cennego błonnika, pomocnego w trawieniu.
2. Jak to możliwe, że nasiona african mango są tak pomocne w utracie wagi?
Kluczem do odpowiedzi na to pytanie jest: Leptyna.
Leptyna jest hormonem produkowanym przez adipocyty (komórki tłuszczowe), którego zadaniem jest utrzymanie szczupłej budowy ciała poprzez co najmniej dwa różne mechanizmy. Pierwszy moduluje apetyt poprzez wiązanie do receptorów w określonym obszarze mózgu, znanego jako podwzgórze, sygnalizując o sytości. Tym samym hormon ten odpowiada za informowanie mózgu o tym, że jesteśmy najedzeni. W drugim, leptyna poprawia zdolność organizmu do wykorzystania zgromadzonego tłuszczu jako źródła energii. Zaburzenia wytwarzania tego hormonu bądź niewrażliwość receptorów dla tego hormonu prowadzi często do nadwagi i otyłości.
3. Czy wystarczy zwiększyć poziom Leptyny?
Wydawałoby się, iż nie ma nic prostszego niż zwiększenie poziomu leptyny aby osiągnąć wymarzony cel utraty wagi. Nasz organizm jest jednak znacznie bardziej skomplikowany. Badania wykazały, że ludzie otyli mają paradoksalnie znacznie wyższe poziomy leptyny. Problem tkwi nie w samej ilości produkowanej leptyny co w oporności na nią. Przy ciągłym przejadaniu się nasz organizm przestaje reagować na leptynę. Komórki tłuszczowe zwiększają się, nasza możliwość spalania tłuszczu pogarsza się, wciąż jesteśmy głodni, a finalnie tyjemy.
Aby nie zanudzać Was długą lekcją biochemii w uproszczeniu powiemy, że african mango poprzez szereg reakcji zwiększa wrażliwość organizmu na leptynę. A to oznacza, że czujemy się syci szybciej i łatwiej spalamy tłuszcz wykorzystując go jako energię.
4. Dlaczego african mango działa tak kompleksowo?
Kluczem to zarządzania wagą jest uruchomienie wszystkich korzystnych procesów aby wspólnie się wspierały.
Irvingia gabonensis wykazuje duży wpływ na różne hormony, enzymy i funkcje organizmu. Zawarte w nim Polifenole to różnorodna klasa związków roślinnych (flawony, flawolnole, flawanomy, katechiny, garbniki i fenelokwasy) wykorzystywanych przy wielu dolegliwościach. Mieszanka polifenoli, witamin i minerałów zawarta w afrykańskim mango efektywnie zwiększa wrażliwość receptorów komórkowych. Tym samym zwiększa się nasza wrażliwość na leptynę i insulinę, chroniąc nas przed powstaniem nowych komórek tłuszczowych.
Ponadto dzięki właściwościom polifenoli nasilają się procesy lipolizy. Oznacza to, że organizm może korzystać z nagromadzonych wcześniej zapasów tłuszczu zapobiegając odkładaniu się nowych.
5. Czy stosowanie african mango jest bezpieczne?
W przeciwieństwie do wielu innych produktów nie zawiera substancji przeciwzbrylających, wypełniających, wiążących, konserwujących, stablizujących. Brak też aromatów czy barwników. African mango jest naturalnym ekstraktem roślinnym, a badania potwierdzają bezpieczeństwo stosowania.
6.Kiedy widać pierwsze efekty działania?
Każdy organizm jest inny. Wszystko zależy od wielu czynników, zarówno od naszego stanu psychofizycznego jak i od diety, stylu życia i aktywności fizycznej. W przypadku african mango pierwsze oznaki możemy zauważyć już 4 do 8 tygodni stosowania.
Zasadą jest fakt, że suplementy nie są lekami. Ekstrakty roślinne wymagają dłuższego stosowania niż w przypadku leków, ale a ich działanie jest dużo bardziej naturalne i bezpieczne dla organizmu jeśli stosowane są zgodnie z zaleceniami. Dla uzyskania pełnych efektów warto zwiększyć również aktywność fizyczną i stosować odpowiednią dietę.
7. Jakie są naturalne sposoby poprawy wrażliwości na leptynę?
Skłonności do określonego stężenia leptyny we krwi są mają podłoże głównie genetyczne, jednak duży wpływ na funkcjonowanie regulatorów tłuszczu odgrywa tryb życia i dieta. Co robić i co jeść, żeby poziom leptyny był odpowiedni i komunikacja leptyna-mózg sprawna?
Sen:
Osoby, które śpią 7-8 godzin, mają wyższy poziom leptyny i niższy współczynnik tłuszczu. Sen jest dobry nie tylko na zachowanie odpowiedniej masy ciała, lecz także pomaga w utrzymaniu dobrego samopoczucia, co odgrywa niebagatelną rolę w procesie odchudzania. Żelazna zasada obowiązuje i tutaj - nie należy jeść późno w nocy.
Zróżnicowana dieta:
Urozmaicona dieta to klucz do zdrowego trybu życia. Świeże naturalne produkty, owoce, warzywa, ryby i białe mięso złożą się na zdrowy jadłospis. Do potraw warto dodawać rozmaitych ziół, ale trzeba unikać tych bardzo ostrych (np. chilli). Na leptynę dobrze wpłyną orzechy włoskie, migdały, sezam i siemię lniane. Należy zwracać uwagę na indeks glikemiczny i wybierać te produkty,które mają niski IG. Jedz małe posiłki w regularnych odstępach. Pamiętaj o spożywaniu produktów bogatych w błonnik. Generalnie rzecz biorąc - odżywiaj się zdrowo.
Ruch:
Aktywność fizyczna to podstawa. Najlepiej regularnie wykonywać ćwiczenia wyciskające pot. Treningi aerobowe wspomagają produkcję leptyny.